Projektové dny pro ZŠ

Geniátor nabízí projektové dny na téma matematická gramotnost. Tři lektoři vás provedou světem matematiky a to tak, že vašim dětem ani nepřijde, že vlastně počítají.

S tímto projektovým dnem můžeme přijet k vám do školy a jediné co po vás budeme potřebovat je jedna třída, nebo vaše třída může přijet za námi do Hluboček.

S druháčky a třeťáčky se podíváme do Afriky. Zjistíme, jak velké uši má fenek, nebo jak daleko skočí gepard a že v Africe můžeme potkat i tučňáky. Kromě počítání se zaměříme i na rozvoj logiky a prostorové představivosti. Na závěr žáci získají vybrané africké zvíře a vše, co potřebují k postavení jeho obydlí.

Program je po dohodě s učitelem přizpůsoben znalostem žáků tak, aby je posunul v učivu dále, ale zároveň nebylo počítání příliš obtížné.

Šesťáci i sedmáci se vydají do vesmíru. Podle svého uvážení vyberou planetu, na kterou se chtějí dostat. Pak sami zajistí vše, co je potřeba při cestě do vesmíru i pro obydlení planety. Zjistí, jak rychle se pohybuje světlo, že ne na každé planetě má rok 365 dní, či jak vyrobit elektřinu. Až budou dostatečně připraveni na vše, co je ve vesmíru může potkat, postavíme raketu a odpálíme ji.

Projekty lze hradit z Šablon.

Pokud máte zájem, napište nám na e-mail ([email protected]) a domluvíme se na termínu a všech podrobnostech.

V případě jakýchkoliv dotazů nás kontaktuje:

Email: [email protected]

Telefon: 774 434 310